Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΟΗΕ: 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους

 

Η OCHA, υπηρεσία του ΟΗΕ, αναφέρει ότι 710.275 άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο σε 149 εγκαταστάσεις της UNRWA, 122.000 άνθρωποι βρίσκονται σε νοσοκομεία, εκκλησίες και δημόσια κτίρια, 109.755 άνθρωποι σε 89 σχολεία που δεν ανήκουν στην UNRWA και οι υπόλοιποι διαμένουν σε οικογένειες υποδοχής.

 

(Ο Παλαιστίνιος γιατρός Χασάν Ζαϊν Αλ Ντιν, που ταξιδεύει με το ποδήλατό του από το ένα πρόχειρο καταφύγιο στο άλλο για να παρέχει θεραπεία και φάρμακα σε εκτοπισμένους ασθενείς, φτάνει σε ένα σχολείο της UNRWA που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο - φωτ. Ahmed Zakot/Reuters).

Ο οργανισμός του ΟΗΕ επισημαίνει ακόμα ότι:

  • Οι συνθήκες υπερπληθυσμού συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την προστασία των εσωτερικά εκτοπισμένων και επιβαρύνουν σοβαρά την ψυχική τους υγεία.
  • Οι ζημιές στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και η περιορισμένη διαθεσιμότητα καυσίμων για την άντληση νερού δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
  • Έχουν ήδη αναφερθεί αρκετά κρούσματα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης, διάρροιας και ανεμοβλογιάς μεταξύ των ανθρώπων που καταφεύγουν σε δομές της UNRWA.
  • Πολλοί εσωτερικά εκτοπισμένοι αναζητούν ασφάλεια κοιμώμενοι στους δρόμους κοντά στις εγκαταστάσεις της UNRWA.

Mήνυμα του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA)  των Ηνωμένων Εθνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας