Πανελλαδική συνάντηση της ΛΑΕ τον ΟκτώβριοΠροχωρούν οι διαδικασίες στη Λαϊκή Ενότητα μετά την εκλογική ήττα, καθώς με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου εντός του Οκτώβρη θα συγκληθεί πανελλαδική συνάντηση αντιπροσώπων των τοπικών επιτροπών για τη την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό προγράμματος δράσης.


 Την ίδια στιγμή, ξεκινάει η προετοιμασία για το πρώτο ιδρυτικό αντιπροσωπευτικό σώμα που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, ενώ εγκαινιάζεται κύκλος ανοιχτών δημόσιων συζητήσεων.
Εκτενώς συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο η οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος και ο εμπλουτισμός της συζήτησης σχετικά με την πρόταση της ΛΑΕ στις τοπικές επιτροπές "με αυτοκριτικό πνεύμα αλλά και με την πεποίθηση ότι χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο".
Σύμφωνα με την εκτίμηση που κάνουν τα στελέχη του κόμματος, η πολιτική επίδραση και η ηθική ακτινοβολία της ΛΑΕ "είναι πολύ μεγαλύτερη της πρώτης εκλογικής της καταγραφής". "Το εκλογικό αποτέλεσμα υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών μας", αναφέρει η ανακοίνωση του Π.Σ. όπου καταγράφονται ανεπάρκειες, αδυναμίες και αστοχίες της εκλογικής καμπάνιας. Αναφέρεται μεταξύ άλλων, η υποτίμηση της απογοήτευσης που προκάλεσε στον κόσμο του "όχι" η "συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου", που οδήγησε στην αποχή, ενώ τονίζεται ότι υπήρξαν κενά στην ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης, "η οποία ήταν δύσκολο να εξηγηθεί πειστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και καταστροφολογίας". Τέλος, γίνεται αναφορά σε "γενικότερα προβλήματα φυσιογνωμίας και ταυτότητας".
αυγή