Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 10 - 11 Οκτώβρη η Κ.Ε. εκλέγει νέο γραμματέα και Π.Γ.


Στις 10 - 11 Οκτώβρη η Κ.Ε. εκλέγει νέο γραμματέα και Π.Γ.Τις κατευθυντήριες γραμμές για την "οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση" του κόμματος ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν διευρυμένη με αρκετά στελέχη του κόμματος και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. 


Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε την αναγκαιότητα "της αντιστοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική και την επιρροή που έχει στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία", αλλά και "της βελτίωσης της κομματικής λειτουργίας, μέσα από την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών".
 
  Αποφασίστηκε, επίσης, ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 10-11 Οκτώβρη και θα εκλέξει ΠΓ και γραμματέα που θα αναλάβουν την ευθύνη της οργανωτικής ανασυγκρότησης και της πορείας του κόμματος προς το συνέδριο.
 

Μ. Μπαλαούρας: Οι 53 δεν διαφωνούν με τις στρατηγικές επιλογές

"Εμείς στρατηγικά δεν έχουμε διαφορά με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του συνεδρίου κ.λπ., δεν είμαστε σαν την Αριστερή Πλατφόρμα που έβαζε συνεχώς θέμα εθνικού νομίσματος" επισήμανε ο Μ. Μπαλαούρας, απαντώντας σε ερώτηση των "Παραπολιτικών" σχετικά με τον ρόλο των "53" στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: "Ανήκουμε στον όλο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν θα αντιδράσουμε στο γενικό πλαίσιο της συμφωνίας". Παράλληλα, σημείωσε ότι οι "53" δεν είναι "ομάδα συγκροτημένη" ή "τάση όπως ήταν η Αριστερή Πλατφόρμα". Τέλος, χαρακτήρισε τους "53" "αριστερή γωνία", αναγνωρίζοντας ότι "όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευαίσθητος στα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται".
Φ.Κ.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας