Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Νέος χρόνος με συνέδριο για τον ΣΥΡΙΖΑ























14 - 17 Μαΐου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Η Εφημερίδα των Συντακτώντου Δημήτρη Κουκλουμπέρη
Σε ορίζοντα περίπου τεσσάρων-πέντε μηνών από σήμερα σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το αναβληθέν -λόγω εκλογών- συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου θεωρείται καθοριστική, αφού θα συζητήσει λεπτομερώς για τις πιθανές ημερομηνίες, ενώ αναμένεται και η συμπλήρωση των κενών θέσεων, που «χήρεψαν» εξαιτίας της αποχώρησης των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας.  


Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Παναγιώτης Ρήγας, υπεύθυνος Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας εκτίμησε ότι η διεξαγωγή του συνεδρίου προορίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι το αργότερο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Επίσης, προανήγγειλε την υλοποίηση στην πράξη της εξαγγελίας του Αλέξη Τσίπρα για το «άνοιγμα» στην κοινωνία, αλλά και παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους π.χ. σωματεία, συλλόγους και στη νεολαία, όπου καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες λόγω τρίτου Μνημονίου. 
Περιγράφοντας τέλος τους στόχους για το νέο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -όπως σημείωσε- παραμένει αριστερός, ριζοσπαστικός, αντιμνημονιακός και δεν μετακινείται στη σοσιαλδημοκρατία, είπε ότι «βασικοί πυλώνες για ένα κυβερνητικό κόμμα της Αριστεράς είναι να μη χαθεί η προνομιακή σχέση με τον κόσμο, να παραμείνει αυθεντικός εκφραστής των μηνυμάτων της κοινωνίας και να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πεδίο έκφρασης ατομικών φιλοδοξιών και αναγκών».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας