Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Προσλήψεις 11.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως τις 10 Οκτωβρίου

Ν. Φίλης: Προσλήψεις 11.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως τις 10 ΟκτωβρίουΕως τις 10 Οκτωβρίου θα προχωρήσει στην πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, το υπουργείο Παιδείας ενώ παράλληλα μέχρι τέλος Νοεμβρίου το αργότερο, θα έχει λυθεί και το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως δήλωσε ο Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που μεταφράζεται σε πιστώσεις για 4.000 προσλήψεις μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που κατά την πρώτη φάση, προσλήφθηκαν 3.700 αναπληρωτές, κυρίως απο πιστώσεις του ΕΣΠΑ. «Νομιζω ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, να προχωρήσουμε στην πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μέσα στον Οκτώβρη» ανέφερε.
Όσον αφορά τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 31 Νοεμβρίου θα υπάρξει οριστική απάντηση για το ζήτημα, το οποίο, όπως επεσήμανε, δεν αφορά μόνο το υπουργείο, αλλά είναι «θέμα μιας συνολικής κυβερνητικής απόφασης».
«Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στην εύκολη λύση να μετακυλίσουμε σε άλλους τομείς το βάρος της φορολογίας» σημείωσε, αναφέροντας παράλληλα ότι η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει ότι το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση αφορά κυρίως τη λαϊκή οικογένεια.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...