Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού (Video)

Αλ. Τσίπρας στον ΟΗΕ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού (Video)«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να δομηθεί με τείχη αποκλεισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στα μεγάλα παγκόσμια ζητήματα όπως το προσφυγικό και την ανθρωπιστική κρίση, το Παλαιστινιακό, το Σκοπιανό, το Κυπριακό κ.α. 



Η ελληνική κυβέρνηση απαντά με γνώμονα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα των λαών να επιλέξουν τη μοίρα τους.


Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι υπαρξιακές, τόνισε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό πρόβλημα, στην ελληνική οικονομία και στο χρέος. Αναφέρθηκε στην κρίση που βιώνει η χώρα και τα αποτελέσματά της. "Όπως πολλές άλλες χώρες η Ελλάδα επλήγη από οικονομική κρίση. Όμως η φιλελεύθερη συνταγή που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε οδήγησε σε μεγαλύτερη κρίση. Χάσαμε το 25% ο λόγος του ΑΕΠ αυξήθηκε στο 180, η ανεργία έφτασε στο 27%."
Αντί για τη συνταγή της λιτότητας που προτάθηκε στη χώρα, συμφωνήσαμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία πιο δίκαιη κατανομή των βαρών στην κοινωνία και να ανακτήσει η οικονομία την εμπιστοσύνη και την αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής λύσης για τη Συρία, υπέρ ενός ελεύθερου κράτους στην Παλαιστίνη σε ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος του Ισραήλ. Δήλωσε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην εδαφική ακεραιτότητα της Ουκρανίας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο Κυπριακό προκρίνοντας μια λύση, προς το συμφέρον όλων των κατοίκων. "Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε τελική λύση πρέπει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της ασφάλειας ενώ πρέπει να διασφαλίζει την αποχώρηση των στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα του νησιού". Για τις σχέσεις του ελληνικού κράτους με την Τουρκία υποστήριξε ότι πρέπει να διέπονται από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Μιλώντας για το προσφυγικό, επεσήμανε ότι όσο περνούν τα χρόνια επιστρέφουμε στις ίδιες συνταγές αλλά απαιτούνται άλλες λύσεις. "Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές ροές με κάθε τρόπο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ρατσισμό να καταστρέψει τις αρχές μας."
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας