Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

"Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς" από τον Φ. Κουβέλη

"Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς" από τον Φ. ΚουβέληΤη συγκρότηση πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς προανήγγειλε ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης διευκρινίζοντας ότι δεν θα πρόκειται για "κόμμα".
Με τον ίδιο επικεφαλής, οι αποχωρήσαντες από το κόμμα λόγω της έντονης αντίθεσής τους προς τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προχωρούν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας που είχε προαναγγείλει ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. 


προεκλογικά. Η πρώτη πανελλαδική συνάντηση θα γίνει εντός του Οκτωβρίου. Η πολιτική κίνηση θα λάβει οργανωτική δομή, θα προχωρά σε παρεμβάσεις, ενώ θα στοχεύει στην προώθηση της προσέγγισης και συνεργασίας με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Φ. Κουβέλη να μην αποκλείει αργότερα ακόμα και "οργανική συνεργασία" με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" ο Φ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι "περισσότερα από 1.000 - 1.200 μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σήμερα εκτός ΔΗΜ.ΑΡ. προχωρούν στη δημιουργία πολιτικής κίνησης επιλέγοντας τον τίτλο Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Τόνισε ότι δεν υπάρχει επιδίωξη διαμόρφωσης κόμματος και πως το πολιτικό αποτύπωμα της κίνησης βρίσκεται στη λέξη "ενωτική".
Ο ίδιος σημείωσε ότι "μας ενδιαφέρει να προωθηθεί η ενότητα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ". Στο δε ερώτημα για το εάν υπάρχει πρόθεση για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και οργανικά απάντησε ότι είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα και πως, ωστόσο, το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση και προσπάθεια "που είναι δυνατόν να οδηγήσει και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ".
Ν. ΛΙΟΝ.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας