Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Από τον Γιάνη στη Γιάνα!

Από τον Γιάνη στη Γιάνα | Η Εφημερίδα των Συντακτώντου Λάκη Μπέλλου

♦ Επειδή μιλάνε και μιλάμε πολύ για τα αγγλικά Τσίπρα, δεν του πάνε καθόλου τα ελληνικά του Μεϊμαράκη. Σε 7 δευτερόλεπτα μόλις, είδα κι άκουσα και σημείωσα:
1. «Δεν την παρΑΙτησα ποτέ τη Νέα Δημοκρατία».
2. «Είχαμε 46 ΤΑ εκατό αποχή».


♦ Τα ελληνικά του Μεϊμαράκη έμοιαζαν με αυτά της Μαντάμ Σουσού ή της Μαντάμ Νουδού. Γι' αυτό, στο 8ο δευτερόλεπτο άλλαξα κανάλι.
♦ Υπάρχει αιτιολογία όμως για το σκότωμα των ελληνικών. Διάβαζε από μέσα. Αν τα διαβάζει από μέσα, κάνει αλλεπάλληλα λεκτικά και σολοικιστικά σαρδάμ (ορίστε, με επηρέασε).
♦ Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Και λογικά δεν μπορούσε να μιλάει όπως μιλάει απ' έξω - με τον τρόπο που ως γνωστόν κεντάει.
♦ Αμέσως βγήκε και είπε ο Τσίπρας να πάρει διερμηνέα στα ελληνικά.
♦ Πιστεύω πάντως ότι ο Βαγγέλας θα βγει πρόεδρος με μεγάλη διαφορά. Τουλάχιστον 80 τα εκατό.
♦ Αν και οι νεότερες πληροφορίες φέρνουν υποψήφιο και τον Αβραμόπουλο. Θα τον βγάλει η Νέα Δημοκρατία και θα φύγουν τρέχοντας όλοι οι Ελληνες από την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό μεταναστευτικό.
♦ Αυτός μας έλειπε. Να καθίσει εκεί που είναι. Θέλει από επίτροπος στις Βρυξέλλες να γίνει επίτροπος στον Αγιο Παντελεήμονα. Θα βάλει καγκελάκια και στα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας.
♦ Εδωσε και συμβουλές η Γιάννα στον Τσίπρα. «Αν ζητούσε τη δική μου συμβουλή, θα του έλεγα ότι το σημαντικό δεν είναι να έχεις ιδέες αλλά να είσαι doer, να κάνεις πράξη αυτά που λες».
♦ Εκανε μετάφραση γιατί φοβήθηκε μήπως δεν την καταλάβει ο Αλέξης.
♦ Προκαλεί απορίες που συμβούλευσε τον πρωθυπουργό. Είναι σαν να συμβουλεύει τη Γιάννα ο Τσίπρας πώς θα βγει καλύτερα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών το Ντάτσουν με τα καρπούζια.
♦ Το έχει η μοίρα σε αυτή τη χώρα. Στις εκλογές Ιανουαρίου τις πρώτες μέρες ασχολούμασταν μόνο με τον Γιάνη. Στις εκλογές Σεπτεμβρίου με τη Γιάννα. Από τον Γιάνη στη Γιάνα.
♦ Διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι ήταν στις ΗΠΑ η μισή ΕΣΗΕΑ. Ολόκληρη ήταν.
♦ Δεν θα χάσετε βέβαια την «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» με τη συνέντευξη της Γιάννας που εξηγεί γιατί δεν με προσκάλεσε στη Νέα Υόρκη και υπήρξαν χτυπητές απουσίες.
♦ Ο Πάγκαλος δήλωσε «Μαζί το πήραμε». Για το Μουντιάλ Αστέγων που κατέκτησε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην Ολλανδία.
♦ Οι πληροφορίες λένε ότι έχουμε φοβερή ομάδα και στην Εθνική Ανέργων.
♦ Δεν έχει ξανακουστεί στην ιστορία πιο άγριο «καλό μήνα» από αυτό που είπε μέσα από τις κάμερες ο νυν και υποψήφιος πια πρόεδρος της Ν.Δ.
♦ Τουλάχιστον όταν λέει ο επίτιμος «καλό μήνα», το λέει χαμογελαστά. Ηταν Μητσοτάκης επί 10 ο Βαγγέλας.
♦ Είπε μετά ένα ποίημα για τον ΦΠΑ στα νησιά με τον ίδιο αγριωπό τόνο και δεν υπάρχει άνθρωπος που να τον έβλεπε και να μην κρύφτηκε κάτω από το τραπέζι. Μόλις ξεμύτισα, άλλαξα στο ημερολόγιο το 1 Οκτωβρίου και το έκανα 1 Νοεμβρίου.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας