Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (ζωντανή μετάδοση)

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (ζωντανή μετάδοση)Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ξεκινούν στην ολομέλεια της Βουλής με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 19:30. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, τη συμφωνία, τις μεταρρυθμίσεις και το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει τη αναστολή του μέτρου 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση κατ' ακολουθία και των προεκλογικών δεσμεύσεών του. Επιπλέον θα αναφερθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό ενώ θα ενημερώσει για τα ισοδύναμα στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος καθώς και τα αντισταθμιστικά μέτρα για τους αγρότες.
Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Ομιλητής της πρώτης ημέρας είναι μόνο ο πρωθυπουργός. Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς, ενώ θα μιλήσουν και βουλευτές,
Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Προηγούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...