Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το Πριγκιπάτο «πρόδωσε» το Λιακουνάκο - Ποιους «δείχνουν» τα στοιχεία

Το Πριγκιπάτο «πρόδωσε» το Λιακουνάκο - Ποιους «δείχνουν» τα στοιχεία
Κινήσεις χρηματικών ποσών για τις οποίες η ελληνική Δικαιοσύνη ενημερώθηκε από το Πριγκιπάτο του Μονακό, καθώς και μαρτυρικές καταθέσεις, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την Ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν την υπόθεση των τεσσάρων αερομεταφερόμενων συστημάτων επιτήρησης ελέγχου της σουηδικής ERICSSON.


 Επρόκειτο να εγκατασταθούν στα βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκάφη Embraer, έργο που αποτελούσε αντισταθμιστικό πρόγραμμα για τη σύμβαση του Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), αξίας 540 εκατ. ευρώ.
 

Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει εντοπιστεί εισροή άνω των 2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στο Μονακό της εξωχώριας εταιρίας Ιnteraction, που φαίνεται ότι προέρχονται από τη σουηδική εταιρεία και διοχετεύτηκαν μέσω ελβετικών λογαριασμών. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ελέγχεται και από την σουηδική Δικαιοσύνη για τα «μαύρα ταμεία» της.
Τα κεφάλαια αυτά από το Μονακό μεταβιβάζονται σε δύο άλλες εξωχώριες εταιρείες που συνδέονται με τον κ.Γιώργο Κάμαρη, κατηγορούμενο σε άλλη δικογραφία για την υπόθεση των εξοπλιστικών.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Κάμαρης κλήθηκε ως μάρτυρας από την ανακρίτρια για την υπόθεση των σουηδικών ραντάρ και φέρεται να υποστήριξε πως η μία εκ των δύο εταιρειών που δέχθηκαν τα χρήματα από το Μονακό είχε πραγματικό ιδιοκτήτη τον άλλοτε διευθυντή Εξοπλισμών των υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο.
Στη δεύτερη εταιρία εμπλέκεται ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Πέτρος Χριστοδουλίδης -κατηγορούμενος όπως και ο αδελφός του σε σκέλος της υπόθεσης των TORM1-, o οποίος φέρεται να ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια πως ο ίδιος ενεργούσε κατ' εντολή του Γ.Κάμαρη.
Τα παραπάνω αλλά και άλλα στοιχεία για τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» που διαθέτει η ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω δικαστικών συνδρομών και της εμπλοκής της EUROJUSTISE, φαίνεται να επαληθεύουν απόλυτα τους ισχυρισμούς πρώην στελέχους της σουηδικής εταιρείας ο οποίος έχει παραδώσει στοιχεία και κατέθεσε για «ωφέλιμες πληρωμές» που έκανε η ERICSON προς διάφορες εταιρείες σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και προς την εταιρία INTERACTION.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο επιχειρηματίας παραπέμφθηκε σε δίκη με άλλους 17 κατηγορούμενους, για την υπόθεση της προμήθειας του στρατού με τα συστήματα Σονακ (SONAK), από την εταιρεία του. Επίσης, είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της προμήθειας των Λέοπαρντ (Leopard).
Συνελήφθη χθες και θα παραμείνει υπό κράτηση
O επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς, μετά την σύλληψή του την Δευτέρα, ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία αφορούν παράνομο χρηματικό ποσό, περίπου 1,6 εκατ. ευρώ, που φέρεται να διακινήθηκε με τελικούς αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο, από σύμβαση του 2001.
Ο κ. Λιακουνάκος ορίστηκε τελικά να απολογηθεί την Παρασκευή.
εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας