Διεύρυνση ερεισμάτων σε Ευρωπαίους Πράσινους και Σοσιαλιστές "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ανήκει στην πολιτική οικογένεια της ευρωπαϊκής Αριστεράς" υπογράμμισε ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την επιθυμία του κόμματος να διευρύνει τα "ερείσματα"


 και τις "συμμαχίες" του με τους Ευρωπαίους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές "και ιδιαίτερα με αυτούς που θέλουν να ξεκολλήσουν από τη σύμπραξη με τη Δεξιά και με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική".
Στην Ευρώπη "χωρίς συμμαχίες δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα" τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας τις "θερμές" δηλώσεις υποστήριξης από στελέχη αυτών των πολιτικών οικογενειών την τελευταία περίοδο. Υπενθυμίζουμε ότι προχθές ο Δ. Παπαδημούλης συναντήθηκε με τον Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες και συζήτησαν τρόπους υποστήριξης από την Ευρωομάδα της Αριστεράς του στόχου για την ενεργό εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.
Επίσης, δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ "θα επιδιώξουμε, σε κάθε βήμα, τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που στηρίζει είτε την κυβέρνηση είτε κυβερνητικά μέτρα" και "θα επιδιώξουμε τη δημιουργία θεσμών και πολιτικού κλίματος που θα διευκολύνει -όπου αυτό είναι δυνατόν- την αναζήτηση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων", καθώς "η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας". Ωστόσο, στηλίτευσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που "παραμένει σε αναντιστοιχία με αυτό που συμβαίνει από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές", δηλαδή "σε ένα κλίμα πιο 'αντι-ΣΥΡΙΖΑ' και πιο φιλο-Ν.Δ.'".
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σουλτς για την κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., δήλωσε: "Υπερβαίνει τα όρια του θεσμικού του ρόλου. Δεν του πέφτει λόγος". Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "δεν θα τολμούσε να κάνει τέτοιες υποδείξεις για συμπράξεις κυβερνητικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία" και υπενθύμισε ότι "δεν έβγαλε 'κιχ'" για τη συμμετοχή των Αληθινών Φινλανδών στην κυβέρνηση της Φινλανδίας. "Κακά τα ψέματα, η μόνη πολιτική δύναμη που προσφέρθηκε να στηρίξει μια κυβέρνηση Τσίπρα με κορμό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ΑΝ.ΕΛΛ." τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι "έσπευσαν από το βράδυ της Κυριακής να ακολουθήσουν τη Ν.Δ., επιλέγοντας τον ρόλο της αντιπολίτευσης".

Φοίβος Κλαυδιανός
αυγή