Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Παραπομπή 35 ατόμων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΤΤ

Παραπομπή 35 ατόμων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΤΤΣτο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 35 συνολικά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που φέρονται ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους ζημίωσαν το δημόσιο κατά τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, φιγουράρουν οι πρώην επικεφαλής του ΤΤ 


Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.
Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε σχεδόν στο ακέραιο την εισαγγελική πρόταση της κ. Σούκουρα στην οποία καταγράφηκαν επακριβώς τα επισφαλή δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρηματίες και τελικά κατέληξαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω δαιδαλωδών διαδρομών. Τα ποσά αυτά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας